Redactie
Processionals
Blog
Leestijd 2 min
10 september 2024

De groeiende belangstelling naar internationale werving - Het verhaal van Enrique

Leestijd 2 min
10 september 2024
De groeiende belangstelling naar internationale werving - Het verhaal van Enrique
Redactie
Processionals

Van Suriname emigreren naar Nederland. Je moet het maar durven. Enrique Pick deed het! De nu 35 jarige Enrique is, met hulp van Processionals naar Nederland gekomen om te werken bij de energiecentrale RWE als Werktuigkundige. Onervaren is hij niet, hij bracht 9 jaar ervaring mee als Procesoperator bij de olieraffinaderij Staatsolie in Suriname. Enrique deelt graag zijn ervaring met Processionals én het werken in Nederland. 

Tien jaar geleden is Enrique in de procesindustrie gaan werken. Hij begon als middelbaar student aan het Natuur Technisch Instituut (NATIN). Hier is hij opgeleid als werktuigbouwkundige en heeft deels ook nog een lerarenopleiding beroepsonderwijs (LOBO) gevolgd. Zijn afstudeerverslag deed hij al bij zijn toekomstige werkgever, de olieraffinaderij Staatsolie. Inmiddels heeft Enrique Suriname achter zich gelaten, maar de werkervaring die hij hier heeft opgedaan gaf hem een goed beeld van de procesindustrie. Dat leidde uiteindelijk tot zijn huidige carrière bij RWE in Nederland. 

Een droom die uitkomt

De beslissing om Suriname te verlaten en in Nederland te gaan werken maak je niet zomaar. Huis en haard achterlaten om in een nieuw, onbekend land een toekomst op te bouwen vergt veel doorzettingsvermogen. Enrique zette de stap door, via LinkedIn, bij Processionals te solliciteren. Vanaf daar ging het balletje rollen en kwam zijn droom uit; wonen en werken in Nederland, een stukje dichterbij. Na het eerste gesprek met onze recruitment consultant Nelson om 4.00 uur Surinaamse tijd, werd snel duidelijk dat er kansen voor Enrique waren. Deze ondersteuning gaf hem het vertrouwen en de motivatie om door te gaan. Vooral toen bleek dat RWE ook geïnteresseerd was in hem.  

"Processionals heeft veel voor mij betekend.
Zij hebben mij gekoppeld aan RWE en geholpen met al het benodigde papierwerk bij de IND"
 

Inmiddels is Enrique al 11 maanden via Processionals werkzaam bij RWE en daarmee komt zijn grote droom uit. Hoewel de overgang van Suriname naar Nederland niet altijd gemakkelijk was, heeft hij met vertrouwen en doorzettingsvermogen deze stap gezet voor een betere toekomst voor zichzelf en zijn gezin. Zijn inzet en geloof in zichzelf hebben hem geholpen om deze uitdaging aan te gaan en de sprong in het diepe te wagen. 

Internationale werving

De aanhoudende personeelstekorten in de procesindustrie vragen om innovatieve oplossingen, waarbij internationale werving steeds meer terrein wint. Processionals is erkend IND referent en heeft inmiddels meer dan 50 internationale bemiddelingen succesvol uitgevoerd, waaronder die van Enrique uit Suriname.

Het inzetten van internationale werving biedt werkgevers een grotere markt aan goed opgeleide, Nederlands en/of Engels sprekende MBO 4 procestechnici. Samen zorgen we voor een goede begeleiding, ook bij huisvesting. We spannen ons samen in voor een duurzaam dienstverband, waarbij gemiddeld maar liefst 89% wordt overgenomen in vaste dienst.

Benieuwd of internationale werving ook iets kan zijn voor jullie organisatie? Neem contact met ons op. 

Aan ambitie geen gebrek

Inmiddels heeft Enrique zijn draai in Nederland helemaal gevonden en hoopt hij nog mooie stappen te kunnen zetten bij zijn huidige werkgever. Zijn ambities? "Een beter mens worden voor mijzelf, binnen de groep maar ook als collega. Daarnaast hoop ik met mijn doorzettingsvermogen te kunnen groeien vanuit mijn functie als Werktuigkundige naar Hoofd Werktuigkundige of Wachtchef."

Enrique heeft laten zien dat het, met zijn doorzettingsvermogen en de juiste ondersteuning mogelijk is om je dromen waar te maken. Wij zijn blij dat we een steentje hebben mogen bijdragen aan zijn (werk)geluk in Nederland. 

Is internationale werving ook iets voor jouw organisatie?

Vanuit onze klanten, zoals RWE, is er steeds meer belangstelling voor internationale werving. Benieuwd of een internationale doelgroep ook de oplossing kan zijn voor jullie organisatie? Nelson of een van onze andere collega's bespreekt graag de mogelijkheden. 

Neem contact met ons op voor een kennismaking
Redactie
Processionals
Blogs, verhalen en actualiteiten van jouw Recruitment Business Partner in de procesindustrie.
Meer nieuws

Gerelateerde artikelen

Lees andere artikelen over een mooie toekomst binnen de procesindustrie,
met Processionals als jouw partner.