Redactie
Processionals
Verhaal Blog Chemie
Leestijd 1 min
1 augustus 2024

Niels zet zichzelf op pole position - een baan in de procesindustrie

Leestijd 1 min
1 augustus 2024
Niels zet zichzelf op pole position - een baan in de procesindustrie
Redactie
Processionals

Vanuit België, voor de liefde, naar Nederland verhuizen is al een hele stap, maar dat je dan ook nog werk moet zoeken maakt het extra spannend. Niels deed het en vond via Processionals nieuw werkgeluk in de procesindustrie. 

Niels begon zijn loopbaan in de procesindustrie met een opleiding in industriële wetenschappen en een specialisatiejaar in de procesindustrie in België. Zijn passie voor de sector bracht hem, via Processionals, uiteindelijk bij Carbogen Amcis, een groeiend bedrijf dat veel mogelijkheden en flexibiliteit biedt aan zijn werknemers. "Elke dag is anders," zegt Niels enthousiast. "Het werk zit vol uitdagingen die zowel mentaal als fysiek prikkelend zijn. Je gebruikt zowel je hoofd als je handen, wat zorgt voor een dynamische werkomgeving."

Daarnaast zorgt het werken in ploegen voor een fijne energie in de teams. "Werken in shifts zorgt ook voor een enorm leuke band met je collega's. Je werkt namelijk dag en nacht met elkaar."  vertelt Niels. Zijn werkdag varieert van het opstarten van installaties op maandag na het weekend, tot het uitvoeren van standaard taken zoals controlerondes, monsternames en opleidingen gedurende de rest van de week. Er komen vaak nog een aantal onvoorziene opdrachten bij, die hij dan samen met zijn collega's oplost. Op vrijdag wordt de installatie veiliggesteld en klaargemaakt voor het weekend.

Via Processionals vond Niels zijn weg naar Carbogen Amcis. "Het verhuizen van België naar Nederland was niet heel makkelijk, maar dankzij Processionals hoefde ik zelf niet allerlei bedrijven te benaderen. Zij deden het zoekwerk voor mij en hielpen met vragen over het contract." Deze ondersteuning heeft Niels als heel fijn ervaren. Hij is blij met zijn huidige werkplek.

Niels benadrukt het belang van denkvermogen en kennis van chemie voor succes in de branche. "Een technische of chemische vooropleiding is zeker een pluspunt. Bovendien vraagt werken in ploegen een bepaalde levensstijl en aanpassing van jezelf en je partner." Voor Niels heeft zijn avontuur in Nederland goed uitgepakt. Hij staat nog elke dag met een lach op om naar zijn werk te gaan. 

Met ambities om verder te groeien, kijkt Niels vooruit naar de toekomst. "Ik wil graag doorgroeien naar een hogere functie, zoals wachtchef of zelfs productiemanager. Ik zie mezelf over vijf jaar zeker in een leidende rol binnen het bedrijf." 

Niels heeft niet alleen de liefde gevonden in Nederland, maar ook nieuw werkgeluk. Hij heeft zichzelf op pole position gezet en daarmee de baan gevonden die helemaal bij hem past!

Benieuwd wat Processionals voor jou kan betekenen? 

Wil jij ook nieuw werkgeluk? Kom dan eens kennismaken met Ruben, dan kijken we samen naar wat jij belangrijk vindt in je werk én daarbuiten en vinden we de vaste baan die daarbij past!

Kennismaken met Ruben
Teamfoto-Ruben-V1.0
Redactie
Processionals
Blogs, verhalen en actualiteiten van jouw Recruitment Business Partner in de procesindustrie.
Meer nieuws

Gerelateerde artikelen

Lees andere artikelen over een mooie toekomst binnen de procesindustrie,
met Processionals als jouw partner.